Certificare CEPA
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Ne dorim ca standardul CEN EN 16636 să devină simbolul adevăratului profesionalism, iar clienţii trebuie să caute această siglă - Certificat CEPA® - de fiecare dată când aleg o companie în domeniul combaterii dăunătorilor.

Henry Mott, Chairman CEPA


Domeniul combaterii dăunătorilor se schimbă. Nu mai suntem cei care prind şobolani - în prezent, este vorba de modul în care pot fi protejate bunurile şi sănătatea publică de la alergii la răspândirea bolilor, şi în care pot fi combătute probleme precum rezistenţa din ce în ce mai crescută a dăunătorilor la produsele biocide pe care le utilizăm.
Industria noastră doreşte creşterea profesionalismului, iar noul standard, împreună cu sistemul de certificare, asigură un punct de referinţă în acest sens.
spunea, în 2015, în cadrul Conferinţei de lansare a standardului şi sistemului aferent de ceritificare, dr. Peter Whittall de la Tripod Consulting, expert care a contribuit la dezvoltarea standardului încă din stadiul de idee (încă din anul 2010).


Despre ce este vorba, de fapt?

Trăim cele mai interesante momente.


Europa este un lider mondial în domeniul dezvoltării, fiind cel mai mare furnizor de asistenţă oficială pentru dezvoltare din lume. În iulie 2017 a fost semnat un nou consens european privind dezvoltarea acesta reprezintând o nouă viziune colectivă şi un plan de acţiune pentru eradicarea sărăciei şi realizarea dezvoltării durabile.


Un punct esenţial în acest plan este acoperit de dezvoltarea urbană şi asigurarea unui standard de sănătate publică ridicat care să faciliteze înflorirea smart-city-urilor (oraşelor integrate tehnologic, care răspund automat cerinţelor noastre).


În aprilie 2018, în contextul amintit mai sus, am participat la Adunarea Regională C.E.P.A.


Discuţiile în jurul standardelor de calitate a vieţii au fost aplicate şi serviciilor D.D.D. care încep să fie văzute că un însemn al sănătăţii publice şi nu că o necesitate inestetică şi despre care mai bine nu vorbim.


În braţele unei Europene a mileniul al treilea, serviciile DDD îşi schimbă hainele. Certificate şi standardizate CEPA® devin elegante, relevante şi, mai întâi, dezirabile (mai apoi, dacă mai e cazul, neapărat obligatorii).Scopul standardului

Standardul CEN EN 16636 şi a Certificarea CEPA® au aproape 10 ani vechime - dacă ne raportăm la acestea încă din stadiul de idei. Lansate oficial în 2015, scopul lor e să seasigure că toţi operatorii din domeniul controlului dăunătorilor pot avea că referinţă cel mai bun standard din Europa şi pot crea avantaje şi pentru clienţii lor.


Cum a început?

Punctul de pornire al standardului CEN EN 16636 a fost certitudinea că pe multe dintre pieţele europene există operatori care nu sunt pregătiţi şi care nu sunt la curent cu normele cele mai noi, produsele, dăunătorii care ne pot crea probleme mari tuturor.


Standardul CEN EN 16636 şi a Certificarea CEPA® au fost concepute că un sistem de protecţie atât pentru clienţi, cât şi că un sistem de motivare pentru companiile DDD. Urmărind existenţa siglei Certificat CEPA® ai confirmarea unui serviciu care are în vedere nu doar calitatea la care sunt livrate produsele dar şi felul în care acestea pot îmbunătăţi standardul de viaţă.


De ce e Standardul CEN EN 16636 şi Certificarea CEPA® sunt diferite faţă de alte standarde?

Pentru că aru în vedere modul în care serviciile DDD sunt relevante şi importante la nivelul societăţii. În speţă, standardul urmăreşte implicaţiile dintre serviciile DDD şi sănătatea publică. Eliminarea dăunătorilor devine, din acest punct de vedere, un moment tardiv în intervenţie, focusul fiind acum pe partea de prevenţie. Pentru a putea asigura un stil de viaţă sănătos cu oraşe smart integrate aşa cum prevăd cele mai recente strategii de dezvoltare europene, prevenţia dăunătorilor trebuie eliminată nu din faşă (ci de la stadiul de idee). De aceea, o aliniere corectă şi pro-activă la cele mai recente metode de intervenţie, traininguri constante ale echipei, cooperare intersectorială şi poate trans-sectorială sunt pilonii de bază ai metodologiei de certificare.


Scurt istoric

În 2010, CEPA a început să dezvolte un standard care să clasifice companiile profesionale din domeniul combaterii dăunătorilor.

Bernard Montmoreau, preşedintele CEPA de la momentul respectiv explică: Acest lucru (n.a. standardul ) ne va permite să oferim în faţa publicului general o imagine pozitivă a rolului esenţial pe care îl are industria noastră la nivel european în ceea ce priveşte sănătatea publică, siguranţa alimentară, durabilitatea mediului şi importanţa economică. Reprezintă un element esenţial în cadrul eforturilor noastre de a ne proteja cetăţenii în mod responsabil.


Cum a luat naştere sistemul de certificare şi standardul CEN EN 16636?

Noul sistem de certificare este construit pe baza EN 16636, un standard european nou dezvoltat de industrie în colaborare cu experţi din cadrul institutelor naţionale de specialitate din Europa şi cu CEN, Biroul European de Standardizare.

Consultanţii care au lucrat la elaborarea să au strâns idei din întreaga Europă cu privire la modul în care trebuie să arate cea mai bună practică. Răspunsul unanim al celor din industrie cu privire la esenţa standardului a fost necesitatea relevanţei şi definirea serviciului de calitate.


De ce e recomandat să te conformezi standardului european?

Reputaţie crescută în rândul cetăţenilor. Sigla Certificat CEPA® trimite un mesaj puternic pentru că atunci când se apelează la serviciile unor companii care poartă sigla Certificat CEPA®, pot fi liniştiţi că acestea vor fi realizate corect şi în acord cu standardele de sănătate publică.

Calitatea serviciului prestat devine diferenţiator în nişă, devansând preţul şi îţi ajută compania să devină din ce în ce mai competitivă

Sigla Certificat CEPA® acţionează că referinţă unică şi de necontestat a calităţii: Ne dorim că acesta să devină simbolul adevăratului profesionalism, iar clienţii trebuie să caute această siglă de fiecare dată când aleg o companie în domeniul combaterii dăunătorilor. De exemplu, companiile care doresc să se conformeze standardului trebuie să fie evaluate la intrarea în sistem şi apoi la fiecare 18 luni.


În loc de concluzie

Sistemul de certificare se comportă că o garanţie pentru clienţi şi utilizatori casnici a faptului că societăţile sunt pe deplin calificate să combată toate speciile de rozătoare şi insecte şi că au experienţa necesară în domeniul combaterii dăunătorilor, al utilizării subtanţelor chimice şi în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa. Sistemul impune că personalul să se dezvolte încontinuu din punct de vedere profesional, asigurându-se astfel că este întotdeauna la curent cu cele mai noi tehnici şi evenimente din acest domeniu care se schimbă rapid.

Compania DDD a pornit pe acest drum al certificării, întrând deja în etapă auditării preliminare. Va vom ţine la curent cu concluziile şi recomandările şi stăm la dispoziţia colegilor de breaslă penru orice tip de asistenţă în cazul în care se decid să pornească pe acest drum.

Să ne auzim sănătoşi într-o societate smart şi curată ;).


Cu gânduri de bine, Gabriel Munteanu,

CEO Compania DDD

 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice