Cum combatem mucegaiul din interiorul casei?
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


În special în perioada iernii, când aerisirea nu este întocmai temeinică, existând diferenţe mari de temperatură între mediul din interior şi cel exterior, ne putem confrunta cu apariţia ciupercilor de mucegai în diferite zone.


Ce este mucegaiu?

Mucegaiul este o ciupercă, ce are capacitatea de a se răspândi rapid, şi este de natură heterotrofă, adică se hrăneşte doar cu substanţe organice. Ciupercile tinere, care formează sporii asexuali, poartă această denumire de mucegai. Creşterea ciupercilor de mucegai este determinată de trei factori:

Umiditate

Resursele de hrană

Temperatură


Este mucegaiul periculos?

Sporii ciupercilor sunt inofensivi pentru om atât timp cât se află în aer. Atunci când intră în contact cu o suprafaţă potrivită din punct de vedere al umidităţii, al temperaturii şi pH-ului, aceşti spori se stabilesc şi încep germinaţia, formă care este însă periculoasă pentru sănătate.


Unde regăsim ciupercile de mucegai?

Aceşti spori se regăsesc cu precădere în locuinţele vechi, în care umiditatea este crescută, dar şi pe alimente. Sub podele, între pereţi şi tavane false, veţi putea observa dezvoltarea mucegaiului. De asemenea, tapetul, lemnul, pereţii laminaţi, covoarele sau plăcile de rigips reprezintă suprafeţe cu suficiente materiale organice pe care ciupercile să se dezvolte.


Care sunt efectele mucegaiului?

Din păcate, putem observa apariţia ciupercilor abia în momentul în care sporii s-au dezvoltat şi au început să decoloreze suprafaţa pe care s-au aşezat. Decolorarea aceasta este primul pas, urmat de apariţia petelor închise la culoare.

Zonele în care mucecgaiul şi-a făcut simţită prezenţa sunt uşor de remarcat, având în vedere că emană un miros neplăcut, specific, ce devine tot mai puternic cu timpul.

Ciupercile de mucegai pot provoca reacţii alergice, iar pe măsură ce avansează în dezvoltare, aerul devine aproape irespirabil, numeroase astfel de ciuperci putând produce substanţe toxice.


Cum puteţi combate apariţia mucegaiului?

În primul rând, umiditatea camerelor trebuie controlată. Pereţii nu trebuie să depăşească 80%, în timp ce camerele cu peste 65% umiditate sunt expuse la riscul contaminării cu mucegai. Un simplu aparat de măsurare a umidităţii ar putea face o schimbare.

De asemenea, o aerisire riguroasă şi constantă va face ca circulaţia aerului să fie optimă pentru a preveni apariţia mucegaiului.

Verificaţi ocazional spaţiile în care ciupercile s-ar putea instala - locurile din colţul camerelor, spaţiile dintre paravane, în spatele căzii ori în cămară.

Trucul pentru a depista sursa apariţiei mucegaiului este acesta – dacă ciupercile au apărut în colţul superior al încăperii, pe pereţii exteriori, înseamnă că aveţi o problemă de izolaţie termică. Atunci când apar în zona inferioară, aproape de podea sau în spatele pieselor de mobilier, vorbim despre umiditate.


Cum te pot ajuta profesioniştii Companiei DDD în eliminarea mucegaiului?

Cu ajutorul sistemului automat de micronebulizare biodegradabilă, Nocospray Nocolyse resetează întreg istoricul virucid, bactericid, sporicid şi fungicid acumulat în spaţiu, în doar 30-40 de minute. Nocospray utilizează drept substanţă activă peroxidul de hidrogen în combinaţie cu argintul coloidal.


În cazul în care te confrunţi cu o problemă serioasă legată de dăunători şi dezinfecţie, nu ezita să ne contactezi pentru a-ţi întinde o mână de ajutor specializată!


Cu stimă,

Compania DDD

 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice