Daunatori pe timpul iernii
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Nu incape indoiala ca vara este anotimpul principal al daunatorilor. Insectele sunt din abundenta, mustele si tantarii bazaie in timp ce isi croiesc drum printre feresterele si usile deschise, iar rozatoarele, soarecii si sobolanii, cutreiera peluzele pline de iarba.


Iarna, insa, reprezinta prilejul potrivit pentru ca daunatorii, ce nu sunt complet inactivi in aceasta perioada, sa isi caute adapost si caldura in interiorul caminului vostru.


Ce se intampla cu daunatorii pe timp de iarna?

In ciuda faptului ca nu mai intalnim atat de des insecte in perioada rece, ele nu dispar complet. Majoritatea speciilor hiberneaza, insa exista si specii care pot fi observate iarna, se retrag in locuri ascunse si la adapost de frig, in asteptarea sezonului cald.


Multe dintre insecte se afla in perioada de oua, larve sau pupe pe parcursul iernii, dezvoltandu-se la stadiul de adult pana la sezonul cald. Pentru a combate acest tip de daunatori este suficient sa pastrati o curatenie riguroasa si constanta, avand gunoiul acoperit si gradul de umezeala din casa cat mai scazut.


Care sunt daunatorii pe care ii putem intalni iarna in casele noastre?

Revenind la insectele si rozatoarele ce isi pot cauta adapost in interiorul caminelor noastre, acestea sunt:

Plosnitele de pat - usor de remarcat daca incepeti sa va treziti cu mici ciupituri pe piele, impreuna cu pete mici de sange pe lenjeria de pat sau saltea, putand chiar sa remarcati aceste insecte.

Paianjenii - desi nu sunt tocmai periculosi pentru oameni, paianjenii ne provoaca o stare de neliniste si disconfort. Desi nu v-ati fi asteptat, impartirea spatiului casei cu paianjenii ar putea fi benefica. Acestia se hranesc cu muste, molii, urechelnite, tantari, furnici, gandaci si alte insecte purtatoare de boli.

Soarecii si sobolanii - fiinte curioase din fire si destul de inteligente, aceste rozatoare depind de compania omului pentru asigurarea hranei si adapostului in caminul sau. Ele patrund prin crapaturi si guri de ventilatie.


Cat de periculosi pentru sanatate sunt acesti daunatori?

Plosnitele de pat - Din pricina unei secretii anticoagulante, puteti experimenta urticarie si mancarimi intense, in timp ce in cazul oamenilor sensibili pot aparea chiar si tulburari de vedere. De asemenea, plosnitele se fac raspunzatoare de transmiterea hepatitei B, hepatitei C si HIV.

Paianjenii - Muscaturile de paianjen pot provoca iritatii grave si umflaturi ale pielii, reactii alergice serioase si chiar moarte, in cazul in care persoana muscata nu primeste ajutor medical in timp util.

Soarecii si sobolanii - Principalele probleme cauzate de rozatoare le reprezinta distrugerile. Leptospiroza, Salmonella, acarieni si purici sunt cateva dintre problemele cu care soarecii vin la pachet, in timp ce sobolanii sunt si ei purtatori de boli infectioase, ce se pot transmite catre om sau alte animale. Virusi de Lassa (agenti patogeni ai febrei de Lassa), virusi Lyssa (agenti patogeni ai rabiei), Salmonella, trichina sau alti ectoparaziti si endoparaziti.


Cum poti preveni si combate daunatorii pe timp de iarna?

Plosnitele de pat – Am putea crede ca orice insecta poate fi prevenita prin pastrarea unei curatenii exemplare, insa plosnitele nu intra in aceasta categorie.

Ele isi pot face simtita prezenta atat in medii perfect curate, cat si in cele total opuse. Cum sunt turistii perfecti, plosnitele pot fi luate din spatii precum hoteluri, camine, crese, cinematografe, autobuze si case ori apartamente.

Se ascund, de asemenea in interiorul mobilierului, al saltelelor sau a altor produse de gen pe care le introducem in casa. Pentru a le preveni trebuie sa aveti grija atunci cand aduceti in casa mobilier second-hand, sa verificati camerele de hotel in care va cazati, iar in cazul in care aruncati un obiect infestat, puneti-l initial intr-o punga de plastic.

Combaterea lor poate fi realizata numai cu ajutorul unor firme specializate.

Paianjenii – Adevarati asi ai ascunzatorilor, paianjenii patrund in crapaturile peretilor, preferand zonele cu umezeala ridicata precum baile si bucatariile.

Prevenirea lor ar presupune astuparea zonele prin care ar putea intra in casa, precum si pastrarea unui grad scazut de umezeala.

Pentru a scapa de acesti daunatori nu este suficienta distrugerea panzelor din casa, deoarece adesea, ouale raman bine prinse de pereti si ascunse in colturile camerelor si dulapurilor, fiind dificil de sesizat.

Ajutorul specializat este indicat in aceste cazuri, iar echipa noastra de profesionisti te poate asigura de cele mai bune rezultate.

Soarecii si sobolanii - Pentru a putea ajuta la diminuarea populatiei de soareci este necesara o pisica. De asemenea, alimentele trebuie sa fie pastrate in recipiente bine inchise, gaurile si spatiile ce pot servi drept ascunzatori sau cuiburi trebuie eliminate.

In cazul unei raspandiri in masa soarecii si mai ales invaziile de sobolani, ruda mai inteligenta a acestor rozatoare, pot fi combatuti doar cu ajutorul unei firme specializate.


Ce solutii anti-daunatori gasesti la noi, Compania DDD?

Atunci cand va ganditi sa angajati o firma specializata pentru a scapa de bataia de cap a daunatorilor din casa va vin in minte solutii chimice, total neprietenoase cu mediul si extrem de nocive si pentru oameni.

Din fericire, noi folosim produse bio atat in cazul dezinsectarii, cat si a deratizarii. Astfel, daunatorii sunt combatuti prin:

AquaPy – un knock-down bio, cu o formula bazata pe tehnologia revolutionara antievaporare (FFASTTM). Aceasta solutie nu miroase, nu pateaza, nu lasa urme, este biodegradabila si ne ajuta sa te scapam de insectele nedorite din casa.

Deratizarea ecologica – aceasta presupune prinderea si imobilizarea rozatoarelor in capcane, fiind urmata de colectarea, transportarea si incinerarea acestora.


Chiar si atunci cand preventia esueaza, pentru ca stim ca viata de acasa nu depinde doar de o curatenie exemplara, specialistii nostri pot interveni pentru a te scapa de batai de cap.


Conteaza pe noi - CompaniaDDD!


 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice