Daunatorii din apartament
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Viata intr-un apartament de bloc are plusurile si minusurile sale, insa cel mai neplacut moment este atunci cand simti ca nu mai ai suficient spatiu pentru tine si familia ta si nu este de vina vizita soacrei, ci cea a daunatorilor.


Cele mai intalnite insecte cu care poti da ochii in momente neasteptate sunt gandacii de bucatarie, paianjenii sau gandacii de canalizare. Trebuie sa te previn: tuturor le place sa stea ascunsi si sa isi croiasca drum prin apartament in timpul noptii.


Gandacul rosu de bucatarie - este un daunator ce prefera mediile calde si umede, fiind foarte raspandit in zone ce tin de gastronomie ( bucatarii de restaurante, camine, spitale, brutarii, gradini zoologice, sere etc.). Un omnivor veritabil, acesta se hraneste cu orice substanta nutritiva atat de origine animale cat si vegetala, resturi de alimente, dar si hartie, textile ori piele.

Infestarea se realizeaza prin naparlire, elemente predigerate si secretii salivare, aspecte care pun o problema in cazul igienei si prezinta un risc asupra sanatatii. Acesti gandaci se fac responsabili pentru o serie de alergii, astm, fiind purtator de Salmonella, anthrax sau tuberculoza. Poti recunoaste cu usurinta alimentele infestate de gandacii de bucatarie, acestea capatand un miros neplacut, fiind necesara aruncarea lor cat mai repede posibil.

Extrem de neplacuti, aparitia acestor musafiri poate fi prevenita daca se acorda o atentie sporita curateniei, in special in bucatarie, evitand pastrarea alimentelor neacoperite sau a resturilor de mancare, iar gunoiul ar trebui dus frecvent in afara casei. De asemenea, crapaturile si gaurile din pereti si podele, care pot servi drept cuib, trebuie astupate.


Paianjenii - sunt printre cei mai raspanditi daunatori din locuintele oamenilor si iti dau in primul rand batai de cap din cauza ascunzatorilor. Acestia patrund in crapaturile peretilor, preferand zonele cu umezeala ridicata precum baile si bucatariile si deci sunt dificil de prins. Desi nu te-ai fi asteptat, impartirea spatiului casei cu paianjenii ar putea fi benefica. Acestia se hranesc cu muste, molii, urechelnite, tantari, furnici, gandaci si alte insecte purtatoare de boli. De aceea lasarea lor in viata contribuie la controlul acestor insecte in casa. Totusi, o statistica la nivel mondial ne arata ca anual orice om inghite opt paianjeni in timpul somnului, deci mai bine te-ai gandi de doua ori inainte de a decide sa ti-i faci vecini.

Muscaturile de paianjen pot provoca iritatii grave si umflaturi ale pielii, reactii alergice serioase si chiar moarte, in cazul in care persoana muscata nu primeste ajutor medical in timp util.

Pentru a scapa de acesti daunatori nu este suficienta distrugerea panzelor din casa, deoarece adesea, ouale raman bine prinse de pereti si ascunse in colturile camerelor si dulapurilor, fiind dificil de sesizat. Ajutorul specializat este indicat in aceste cazuri, iar echipa noastra de profesionisti te poate asigura de cele mai bune rezultate.


Gandacii de canalizare - reprezinta un daunator extrem de dizgratios, in special din pricina dimensiunii si a texturii pe care nu ai vrea sa o simti nici macar sub un papuc.

Acestia prefera umezeala si deci zonele precum baile, subsolurile sau bucatariile, reusind sa patrunda in apartament prin intermediul scurgerilor, tevilor si racordurilor de scurgere a apei. Omnivori fiind, gandacii de canalizare se hranesc cu resturi alimentare, dar in mod surprinzator, sunt si necrofagi (consumand si alte exemplare moarte de gandaci).

Trecand peste disconfortul psihic evident, acest tip de gandaci este purtator de bacterii precum Salmonella, generand insa diverse reactii alergice si chiar simptome de astm, mai ales la copii. Printre alte afectiuni medicale mai grave, pentru care se crede ca gandacii pot fi purtatori si transmitatori, se numara Hepatita A, dizinteria, holera, intoxicatii alimentare, viermi paraziti.

Ca si in cazul celorlalti daunatori, prevenirea consta in pastrarea igienei in spatiul de locuit si evitarea pastrarii resturilor de alimente neacoperite.


Chiar si atunci cand preventia esueaza, pentru ca stim ca viata la bloc nu depinde doar de curatenia din propria casa, specialistii nostri pot interveni pentru a te scapa de batai de cap.

Conteaza pe noi - CompaniaDDD!

 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice