Tehnologie - responsabilitate- actiune
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Caldura reprezinta factorul principal in dezvoltarea micilor vietati care ne dau batai de cap tocmai cand incepem sa ne bucuram de razele soarelui. Desi acestea iau diferite forme si marimi, putem remarca patru necuvantatoare clasice, ce fac casa buna cu temperaturile crescute.


Cea mai raspandita este musca de casa, ce poate fi adesea intalnita in zonele unde se depoziteaza gunoiul menajer sau ingrasamantul amestecat cu paie, preferand alimentele in putrefactie, unde ia nastere si se dezvolta. Zburatoare precise si agile, mustele sunt pentru oameni un agent suparator si un daunator igienic.


Daca stii ca ai lasat mancarea neacoperita poti sa te gandesti de doua ori inainte sa o mai consumi, daca pe acolo a trecut o musca. Prin depunerea oualor ele pot contamina hrana. Deoarece sunt purtatoare de boli, devin un pericol pentru igiena, existand dovezi ca mustele de casa pot transmite bacteria Helicobacter pylori, ce poate cauza ulcer la om.


Pentru a preveni aparitia lor va recomandam sa acoperiti intotdeauna alimentele, gunoiul biodegradabil sa fie aruncat cat mai des, iar gramezile de ingrasamant sa fie asezate cat mai departe de casa. Pliciul, plasele, hartia de muste sau lampile UV sunt o parte din metodele prin care puteti combate astfel de musafiri nepoftiti.


Tantarul l-ar putea considera pe om cel mai bun prieten al sau, dat fiind faptul ca se hraneste cu sangele lui. Acesta ia nastere atunci cand femelele depun ouale pe suprafata apelor statatoare, in jgheaburi, pe acoperis, in butoaiele pentru apa de ploaie, mocirle sau balti.


Desi nu provoaca pagube alimentelor, asa cum se intampla in cazul mustei, tantarul este deranjant din pricina zgomotului produs in timpul zborului (mai ales noaptea), dar mai cu seama din cauza intepaturilor. In functie de fiecare organism in parte, intepaturile acestui daunator sunt urmate de diferite reactii alergice, in general aparand eriteme si urticarie. Europa este mai putin amenintata de transmiterea unor boli prin intermediul tantarilor, insa in zonele tropicale acestia sunt purtatori de viermi si arbovirusi. Tantarii din familia Anopheles sunt cei cunoscuti pentru raspandirea malariei.


Instalarea de plase impotriva tantarilor impreuna cu popularea iazurilor cu pesti care sa reduca populatia de larve sunt cateva metode de combatere a zumzaitorilor, existand si varianta chimica, ce insa poate afecta si alte populatii de vietuitoare.


Am ajuns si la unul dintre cei mai de temut daunatori - capusa. Aceasta se gaseste cu usurinta in zonele cu verdeata, hranindu-se insa cu sangele animalelor salbatice sau domestice ori al oamenilor. De parca nu ar fi fost de ajuns, capusa isi transforma gazda in mijloc de transport pentru gasirea unor locuri noi de colonizat.


In urma intepaturii de capusa apare o reactie alergica la salvia daunatorului, caracterizata printr-o zona cu un centru de necroza si senzatii accentuate de mancarime. Partea periculoasa la astfel de intepaturi apare din pricina riscului de transmitere a diferitelor boli de care capusa se face responsabila.


Meningoencefalita cu virusul FSME sau boala Lyme sunt doar cateva din bolile ce pot pune viata in pericol atat a oamenilor cat si a animalelor cu care capusele au intrat in contact. La cel mai mic semn de intepatura este indicat sa va prezentati la medic, insa preventia este cea mai buna solutie pentru a evita o tragedie.


Folosirea de substante aplicate direct pe piele pentru persoanele care petrec timpul in natura si instalarea de garduri de sarma speciale pentru impiedicarea patrunderii in gradini a mamiferelor mici si pasarilor - principalele ajutoare in raspandirea capuselor sunt necesare.


Puricii par daunatori mai prietenosi, mai ales prin faptul ca sunt amintiti si in cantecele de leagan ale copiilor. Insa, acestia sunt la fel de periculosi ca orice alta vietate ce functioneaza ca un parazit. Puricii pot fi impartiti in doua categorii, in functie de tipul de comportament pe care il manifesta: cei care traiesc in blana animalelor si cei care ataca locurile de odihna ale gazdelor. Cei din prima categorie raman pe gazda tot timpul si se lasa transportati de aceasta, in timp ce atacatorii, din care fac parte si puricii omului, se hranesc cu sange atunci cand acesta doarme, in timp ce ziua se ascund in locuri intunecate din apropierea patului.


Intepatura de purice este usor de deosebit, fiind realizata de mai multe ori, in serie - de parca o buba nu ar fi fost de ajuns. Fiind un daunator de igiena, puricele poate fi gazda intermediara pentru tenia Dipylidium caninum, ce se transmite de la pisica sau caine la om, poate ajuta la transmiterea de virusi si bacterii, precum stafilococi.


Pentru a preveni astfel de daunatori este nevoie de curatenie atat in spatiile de odihna ale oamenilor, cat si in cele pentru animale, acestea din urma putand fi protejate si cu ajutorul unei zgarde.


In cazul in care acesti daunatori va dau batai de cap, contati pe noi - CompaniaDDD!

 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice