Toamna si daunatorii
 
header_sus

#coDDD B2B

Prima şi singura firma d.d.d. din România, certificată CEPA®

header_sus
header_sus
header_sus

CompaniaDDD pentru o studentie lipsita de grija insecticidului de toate zilele


Atunci cand temperaturile incep sa scada si sezonul rece se instaleaza usor, numarul daunatorilor incepe si el sa nu mai fie atat de considerabil. Nu va bucurati, totusi, caci si toamna are inamicii sai, care continua sa ne creeze impediemente.


Animalele si insectele cu sange rece devin din ce in ce mai inactive, mai ales in perioadele de inceput si sfarsit ale zilei, iar insectele zburatoare ori furnicile raman active doar in perioada cu temperaturi blande de toamna. Cu toate astea, exista o serie de daunatori activi si in sezonul rece printre care cei mai raspanditi sunt soarecii si sobolanii, moliile si plosnitele.


Simpatici la prima vedere, daca ii asociezi cu Jerry din desene animate, soarecii sunt daunatori ce pot provoca daune masive in cazul depozitelor, hotelurilor sau restaurantelor, fiind mari consumatori de alimente de toate tipurile (omnivori), pe care insa le si contamineaza. Astfel, leptospiroza, Salmonella, acarieni si purici sunt cateva dintre problemele cu care soarecii vin la pachet. Aceste rozatoare se inmultesc pe tot parcursul anului, insa devin mai intalniti in preajma cladirilor si in casele oamenilor in perioada rece cand se retrag din zona de campuri. Pentru a putea ajuta la diminuarea populatiei de soareci este necesara o pisica. De asemenea, alimentele sa fie pastrate in recipiente bine inchise, gaurile si spatiile ce pot servi drept ascunzatori sau cuiburi trebuie eliminate. In cazul unei raspandiri in masa soarecii pot fi combatuti doar cu ajutorul unei firme specializate.


Sobolanii pot fi considerati fratii mai mari ai soarecilor. Acestia au, in afara de o dimensiune usor mai mare, si o inteligenta sporita. Originari din Asia de Est, sobolanii sunt raspanditi astazi in intreaga lume, extinzandu-se chiar si in cele mai izolate insule de pe Glob datorita vapoarelor ce au actionat ca mijoc de transport. Rozatoarele se gasesc in pivnite, depozite, grajduri, conducte de canalizare, locuri de depozitare a gunoaielor si cladiri in care gasesc hrana si ascunzatoare. Pe langa soareci, sobolanii nu sunt doar daunatori ce consuma alimente de toate tipurile, ci si materiale. Ei pot roade mobila, cablurile electrice, usi, plastic, grinzi. Sunt de asemenea purtatori de boli infectioase, ce se pot transmite catre om sau alte animale. Virusi de Lassa (agenti patogeni ai febrei de Lassa), virusi Lyssa (agenti patogeni ai rabiei), Salmonella, trichina sau alti ectoparaziti si endoparaziti. Principalele masuri de preventie sunt cele recomandate si in cazul soarecilor, insa, din cauza capacitatii de adaptare si de invatare rapida, sobolanii pot evita cu usurinta obiectele folosite in combaterea lor, motiv pentru care o firma profesionista de deratizare este singura solutie pentru exterminarea lor.


Moliile sunt insectele de care se teme orice persoana ce tine la garderoba sa. Acestea se hranesc cu materialele textile precum fibre de provenienta animala, ce contin cheratina, bumbac, iuta, fibre care contin celuloza, matase naturala sau artificiala, precum si fibrele sintetice. Existenta unei invazii de molii este remarcata atunci cand puteti observa in casa fluturi adulti zburand. Ca metoda de preventie puteti aseza in dulapuri saculeti cu lavanda sau camfor, ori lemn de cedru, intrucat mirosul acestor substante alunga moliile. Insecticidele speciale sau pastrarea materialelor la temperaturi scazute sunt indicate in cazul depozitelor de textile. Viespea Trichogramma evanescens reprezinta metoda biologica de combatere eficienta a moliilor.


Plosnitele, acesti paraziti suparatori din casele noastre, sunt cunoscute pentru aversiunea fata de sangele uman, dar si pentru cel al animalelor domestice, fiind adesea intalnite in cotetele pasarilor. Pe parcursul dezvoltarii lor au nevoie sa se hraneasca cu sange pentru ca ulterior aceste insecte sa reziste timp indelungat fara mancare. Ele obisnuiesc sa iasa din ascunzatori pe timpul noptii pentru a se hrani. Pentru ca nu pot gasi de obicei de la prima muscatura un vas de sange, acestea continua incercarile in mod repetat. Astfel, veti remarca o serie de urme pe piele, asemenea unui traseu. Din pricina unei secretii anticoagulante, puteti experimenta urticarie si mancarimi intense, in timp ce in cazul oamenilor sensibili pot aparea chiar si tulburari de vedere. De asemenea, plosnitele se fac raspunzatoare de transmiterea hepatitei B, hepatitei C si HIV. Combaterea lor poate fi realizata numai cu ajutorul unor firme specializate.


Daca aveti parte de episoade neplacute cu acesti daunatori, contati pe noi - CompaniaDDD!

 

 
 
 


 

 

GARANTIE 300% Persoane Juridice

GARANTIE 300% Persoane Fizice